Crema de unt si capsuni, pentru torturi si briose


Daca, in general, va place crema de unt, trebuie sa va placa si aceasta varianta, cu capsuni. Desi nu este greu de facut, trebuie sa aveti mare grija la temperatura ingredientelor. Adica, toate trebuie sa fie aduse la temperatura camerei in momentul folosirii, inclusiv piureul de capsuni, pe care-l vom folosi. Gasiti aici cam tot ce trebuie sa stiti despre prepararea unei creme de unt.

Cantitatea de crema obtinuta cu aceste cantitati este suficienta pentru umplerea (nu si imbracarea), in 2 straturi, a unui tort cu diametrul de 20 cm sau pentru ornarea a 20-23 briose. In ceea ce priveste culoarea, trebuie sa stiti ca am folosit colorant alimentar. Cand vine vorba de crema de unt, pentru a ramane cremoasa, este imposibil sa pui atatea fructe incat sa o coloreze. Trebuie sa apelezi la colorantul alimentar. Nu mai tin minte exact cate picaturi de colorant am pus, dar oricum minim 6.


Ingrediente:

  • 430 g zahar pudra
  • 220 g unt/margarina prajituri (80% grasime) la temperatura camerei
  • 8 capsuni la temperatura camerei
  • colorant alimentar gel rosu

Preparare

Taiati capsunile in 2-3 bucati si le pasati cu blenderul, pana obtineti un piure cat mai fin. Veti folosi 4 linguri din acesta. Va fi destul de lichid, asa cum se vede si in poza; nu e un piure in adevaratul sens al cuvantului.

Zaharul si untul se mixeaza la viteza medie pentru cam 2 minute, pana se omogenizeaza foarte bine totul si devine cremos. Se adauga piureul de capsuni, punand cate o lingura odata si mixand dupa fiecare, pana la omogenizarea completa. La sfarsit adaugati colorantul alimentar si omogenizati. Daca nu folositi crema imediat, o pastrati la frigider, acoperita.

Daca, totusi, in timpul prepararii, observati ca s-a taiat crema, nu va ingrijorati. O dati la frigider pana se reintareste untul, apoi o mixati pana devine cremoasa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.