Tiramisu cu capsuni


V-am zis ca o sa incerc sa fac cat mai multe retete cu capsuni, avand in vedere ca acum sunt in toate magazinele si la preturi destul de mici (cel putin aici). De aceasta data, am ales Tiramisu, pentru ca tocmai ce auzisem zilele trecute la una dintre prietene, ca a facut si ea. Si am aflat ca ei fac destul de des aceasta varianta de tiramisu, de care, sincera sa fiu, nu auzisem. Este foarte diferita de varianta originala, dar nu mai putin buna. Si poate este chiar si mai potrivita pentru copii, chiar si cei mai mici, avand in vedere ca nu mai contine deloc cafea. Se prepara, bineinteles, pe acelasi principiu. Straturi de piscoturi usor insiropate (de aceasta data intr-un suc obtinut din capsuni), iar intre ele, crema de mascarpone. Eu am mai pus capsuni doar deasupra, dar, daca doriti un gust si mai puternic de capsuni, puteti pune feliute si intre straturile de piscoturi.


Ingrediente (tava 26×26 cm):

 • aproximativ 400 g piscoturi
 • 400 g capsuni
 • 250 g mascarpone
 • 3 oua la temperatura camerei
 • 190 g zahar
 • 150 ml apa

Preparare

Cam 250 g de capsuni, din cantitatea totala, se spala, se tamponeaza usor cu hartie absorbanta, apoi se taie felii subtiri, pe lungime (nu tip rondele). Restul de capsuni se paseaza foarte bine, impreuna cu 90 g zahar (din cele 190g) si apa (1). Cu acest amestec se vor insiropa piscoturile.

Intr-un bol se bat spuma tare albusurile (2). Mai intai le mixati la viteza mica, pentru 30 de secunde, apoi cresteti treptat viteza pana la cea maxima, mixand in total cam 3 minute.

Separat, se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas (100g), pentru 2-3 minute (3). Puneti apoi mascarponele si mixati pana se omogenizeaza bine (4). La sfarsit, incorporati albusurile in amestecul de mascarpone (5), amestecand usor cu o spatula, de jos in sus.

Se inmoaie piscoturile, pe rand, in siropul de capsuni si se aseaza un strat in tava (6). Acestea trebuie inmuiate putin, altfel, la sfarsit, prajitura va iesi prea moale. Dupa primul strat de piscoturi, se intinde unul de crema. Se continua cu un altul de piscoturi, apoi din nou crema. Se continua pana se umple tava, ultimul strat fiind de crema. In tava mea au incaput 3 straturi de piscoturi.

Se decoreaza cu feliutele de capsuni taiate la inceput si se da la frigider pentru 3-4 ore.


Strawberry tiramisu

Ingredients (10×10 inch):

 • 0,9 lb Savoiardi lady fingers
 • 14 oz strawberries
 • 8,8 oz mascarpone cheese
 • 3 eggs, room temperature
 • 6,7 oz granulated sugar
 • 5,3 oz water

Instructions

Wash the strawberries, cut about 8,8 oz of them into thin slices and set aside. Puree the rest of the strawberries with 3,2 oz sugar and the water (1).

Beat the egg whites until picks form (2). At first on low speed for about 30 seconds, then gradually increase speed. Place in the fridge, until ready to use.

In a separate bowl mix the egg yolks with the rest of the sugar. Beat on medium speed for 2-3 minutes (3). Add the mascarpone cheese and mix (4).

Finally, fold in the egg whites (5), mixing gently with a spatula.

In a 10″×10″ baking dish line the Savoiardi in a single layer (6), after you first dip them in the strawberry mixture you’ve prepared in the begining. Spread a layer of mascarpone mixture over the lady fingers. Repeat with the remaining lady fingers and mascarpone, until filling the dish. The last layer should be of mascarpone mixture.

Decorate with the strawberry slices. Cover with cling wrap and chill for at least 3-4 hours.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.