Pulpe de pui cu curry la cuptor


Curry. Un condiment pe care il ador, pur si simplu, iar pe care sotul meu nu-l suporta. Asa ca trebuie sa mai facem si compromisuri, nu? Stiu. Prin asta probabil ati inteles ca nu folosesc curry sau ca, daca o fac, gatesc separat. Ei bine, nu.😁 Prin asta am vrut sa spun ca, ocazional, sotul meu trebuie sa suporte si sa consume acest condiment. E adevarat, incerc sa pun mai putin decat daca as gati doar pentru mine. Si in plus, stiti vorba aia: “Ia cu apa, ca se duce”. Se pare ca functioneaza. Oricum, el este atat de dragut, incat nu obiecteaza niciodata. In fond, chiar nu are cum sa fie atat de rau. Curry-ul este, de fapt, un amestec de mai multe condimente, care, luate separat, sunt foarte bune si care ii plac si lui.

Ma gandesc cum ar reactiona daca as pregati niste pui cu curry, alaturi de cartofi cu, bineinteles, CURRY!.😄Glumesc….oare o exista si un desert cu curry?…

Spalam sau nu carnea?

Ei bine, acest subiect este mult dezbatut. Mamele noastre ne-au invatat ca asa se procedeaza, iar 7 persoane din 10 spala carnea. Agentia pentru controlul alimentelor si medicamentelor din SUA (Food and Drug Administration) a confirmat ca 67% dintre persoane sunt convinse ca asa trebuie procedat. Serviciul pentru controlul si siguranta alimentelor a venit cu un raspuns pentru aceasta dilema. Acestia au spus ca este total neindicata spalarea carnii (de orice tip ar fi), deoarece sucurile naturale ale acesteia pot stropi toata suprafata chiuvetei sau alte suprafete din bucatarie si astfel, exista riscul contaminarii alimentelor crude. Cand pui carnea sub jetul de apa, bacteriile pot ajunge pana la o distanta de un metru.

Singurul mod pentru ca puiul sa fie sigur pentru a fi consumat este gatirea acestuia, la cel putin 165°.


Ingrediente:

  • 2 pulpe mari de pui
  • 2 lingurite sare
  • 2 lingurite curry
  • 1 lingurita nucsoara
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • 1/4 lingurita piper alb

Prepararea pulpelor de pui cu curry

Se aprinde cuptorul la 180° static; tava se va pune pe a 2a șina.

Carnea se curata de eventualii fulgi, ori smulgandu-i, ori apropiind-o de flacara si astfel pârlind-i. Se taie grasimea in exces, daca este cazul. Acum, dupa preferinte, puteti sau nu cresta suprafata pulpei. Intr-adevar, arata mai bine o pulpa de pui necrestata, dar eu vreau sa fiu sigura ca nu voi gasi nici un firicel rozaliu inauntrul pulpei, langa os, deoarece mi-ar pieri toata foamea. De asemenea, eu nu las pulpa intreaga, ci separ “ciocanelul” de partea superioara. Voi faceti dupa cum va place. Nu este gresit in nici un fel.

Intr-un bol separat se amesteca toate condimentele. Frecam fiecare bucata de carne cu acest amestec, avand grija sa ridicam usor si pielea, atat cat se poate, pentru a presara condimente si pe sub aceasta. Se pun intr-o tava yena (sau o alta tava) , se acopera cu capac sau cu folie de aluminiu si se lasa pentru cam 50 de minute. Dupa acest timp se indeparteaza capacul/folia de aliminiu, se intoarce carnea pe partea cealalta si se mai lasa inca 30-40 de minute (in functie de cat de facuta doriti sa fie carnea).

Daca aveti aceasta functie la cuptor, pentru a obtine o crusta cat mai crocanta, aprindeti functia de grill in ultimele 5-10 minute.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.